24 mei 2021 wordt hoe dan ook een feestje!

De TIENDE Young Holland Koi Show komt er aan!

De TIENDE editie komt er aan! Na de succesvolle negende (online) editie die we uitzonden vanaf het "Hikari hoofdkwartier" in Klundert gaan we dit jaar de tiende editie organiseren. We weten nog niet 100% waar... we weten alleen dat de show HOE DAN OOK plaats zal vinden.

Leden krijgen voorrang

Het is inmiddels gezien de regels ook duidelijk dat het wederom een ONLINE show zal gaan worden. We hebben in totaal 60 vats gereserveerd voor deze show.

De structuur van de Young Holland Koi Show wordt, voor deze online versie, iets aangepast. We gaan twee shows naast elkaar draaien. Eén voor de hobbyisten met maximaal 40 vats, normaal zouden dat er maximaal 30 zijn. De eerste 30 reserveren we voor leden van Nishikigoi Vereniging Nederland en deze geven we uit op volgorde van inschrijving. De 10 extra vats zijn voor niet-leden.

Aparte Young Koi Show voor handelaren

De overige 20 vats zijn te reserveren door handelaren. Normaal is de Young Holland Koi Show alleen voor hobbyisten maar ja... sinds maart 2020 kennen we het "nieuwe normaal" en het is de TIENDE Young Holland Koi Show. We hebben dus besloten om ook een Young show voor handelaren te doen.

Extra awards dus!

Het leuke is dat deze show dus straks maar liefst 4 Grand Champions gaat krijgen: 

 1. De hobbyisten Grand Champion gekozen door de jury
 2. De hobbyisten Grand Champion gekozen door de deelnemers
 3. De handelaren Grand Champion gekozen door de jury
 4. De overall Grand Champion, hierbij zetten we de hobbyisten Grand Champion tegen de handelaars Grand Champion. De overall Grand Champion wordt gekozen door de jury  

Je kunt nu al een e-mail sturen naar info@hollandkoishow.nl om je vat te reserveren.

Ben je nog geen lid dan heb je 2 opties...

 1. Je schrijft jezelf razendsnel in via deze link
 2. Je gokt het er op dat je bij die 10 niet leden zit en stuurt een e-mail naar info@hollandkoishow.nl.

We adviseren jullie om de website en onze Facebook pagina in de gaten te houden EN blokkeer alvast maandag 24 mei (Tweede Pinksterdag) in je agenda.

Uiteraard zullen er ook dit keer weer diverse leuke activiteiten plaatsvinden. We houden jullie middels de website en Facebook op de hoogte.

* Let op de koi die je inschrijft moeten wel jouw eigendom zijn en door ons als organisatie te controleren.

De Young HKS heeft tot doel om hobbyisten te enthousiasmeren om deel te nemen aan een Koishow, door tijdens de Young HKS door de juryleden uit te laten leggen waarom een vis wel of niet in de prijzen is gevallen. Dit laatste hoor je namelijk nooit op andere shows.

Dit jaar kunnen we helaas geen gewone Young HKS organiseren dus pakken we het geheel anders aan. We maken er wederom een digitale online Young HKS van. Op het virtuele showterrein zullen we digitale vats opstellen. Inschrijven gaat als vanouds.

De deelnemers kunnen hun koi nu al inschrijven via info@hollandkoishow.nl. Je hoeft alleen de deelnemende koi maar te fotograferen en ons een kort filmpje te sturen.

Het benchen mag u zelf doen. Uiteraard hoeft u daar niet voor terug te schrikken, want als u het echt niet weet, kunt u uw foto en filmpje gewoon doormailen en dan zullen we samen met u de variëteit wel bepalen. Overigens zijn er in deze Young HKS slechts zes variëteiten en drie sizes, dus dat maakt het al een stuk gemakkelijker.

Dit zijn de variëteiten waarin de Koi dienen te worden ingedeeld:

 • Kohaku (inclusief Doitsu en Tancho)
 • Sanke (inclusief Doitsu en Tancho)
 • Showa + Utsurimono (inclusief Doitsu en Tancho)
 • Kinginrin (alle vissen met GinRin)
 • Hikari (alle metalics, inclusief Doitsu)
 • Kawarimono (alle overige variëteiten)
 • Special variety voor de TIENDE Young Holland Koi Show is de Tancho (ALLE Tancho variëteiten)

En de sizes zijn:

 • Size 1: 20 t/m 35 cm
 • Size 2: 36 t/m 50 cm
 • Size 3: 51 t/m 65 cm

Er wordt geen maximum aantal centimeters per vat gehanteerd wel moet een vat minimaal 2 Koi en maximaal 5 Koi per bevatten.

De deelnemers en de bezoekers (de show staat natuurlijk open voor iedereen) kunnen alle vats virtueel bezoeken en met andere bezoekers overleggen. ’s Middags rond 13:00 uur, afhankelijk van het ingeschreven aantal koi, zullen de juryleden alle uitslagen bekend maken via de website. De deelnemers en bezoekers kunnen dan ook vragen stellen over de winnende of juist niet winnende koi

Wil je deelnemen?

Dus heb je altijd al eens willen weten waar je staat met de kwaliteit van je Koi? Schrijf dan snel in via info@hollandkoishow.nl. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, want deelname is geheel gratis voor leden van Nishikigoi Vereniging Nederland.

Voor niet leden en handelaren zijn er wel (minimale) kosten:

 • Ben je hobbyist maar geen lid? Dan kost deelname € 15,00
 • Ben je handelaar en adverteer je in ons blad? Dan kost deelname € 30,00
 • Ben je handelaar maar adverteer je NIET in ons blad? Dan kost deelname € 50,00

Heeft u verdere vragen, stuur dan een mailtje naar info@hollandkoishow.nl en we zullen zorgen dat u snel een antwoord krijgt op al uw brandende vragen.

Ook de Young Holland Koi Show posters wijzen u de weg...

Er wordt hard gewerkt om deze pagina's helemaal up-to-date te krijgen. Maar 6 edities (tot op heden) vergt een heleboel zoek werk. De respectievelijke showposters hebben we reeds voor u klaar staan. Straks kunt u gewoon op één van de bewuste showposters klikken en u komt meteen in het jaar terecht dat u virtueel wilt bezoeken.

Maar zoals gezegd: Nog even geduld!

Sluiten

Zwaargewichten jureren en benchen tijdens de Young Holland Koi Show van 2019

Het zijn niet de eerste de besten die dit jaar meewerken aan het wedstrijd gedeelte van de Young Holland Koi Show.

Het uit België afkomstige hoofdjury lid Dirk De Witte is als Certified Judge het hoogste jurylid van Europa en een graag geziene gast in Japan. Als tweede jurylid hebben we Rudi van den Broeck weten te strikken. Rudi is Local Certified Judge en eveneens afkomstig uit België. Er zullen tevens twee trainee juryleden mee jureren, zodat we indien nodig zelfs twee teams kunnen maken. De eerste trainee Joël Jouannet is afkomstig uit Frankrijk en komt maar wat graag extra ervaring op doen tijdens onze show. De tweede trainee is Ruud Besems afkomstig uit Nederland. Ruud zal samen met Ronald Stam tevens de benching controleren.

Hiermee komen we direct op het wedstrijd team ook dit zijn geen “kleine” jongens.

Ronald Stam, is met zijn titel Assistant Certified Judge het hoogste jurylid van Nederland. Samen met Mark Kleijkers, die niet alleen de voorzitter van Nishikigoi Vereniging Nederland is maar ook nog eens Local Certified Judge, zorgt Ronald als hoofd “wedstrijd” en benching er voor dat alle officiële regels worden nageleefd.

 

Preview Young Holland Koi Show 2019

Na de succesvolle 7e editie op het terrein van Boomkwekerij De Vossenberg wordt dit jaar de Young HKS editie 8 georganiseerd op het terrein van De Watertuin te Naaldwijk.

Uiteraard zullen er ook weer diverse dealers aanwezig zijn die zich hier aan u voorstellen en waar u natuurlijk misschien net dat visje of die pomp kunt scoren waar u al zo lang naar op zoek bent. Deelnemende dealers/sponsors zijn onder andere:

 

   

Lees meer

De Young HKS heeft tot doel om hobbyisten te enthousiasmeren om deel te nemen aan een Koishow, door tijdens de Young HKS door de juryleden uit te laten leggen waarom een vis wel of niet in de prijzen is gevallen. Dit laatste hoor je namelijk nooit op andere shows. Op het terrein van De Watertuin te Naaldwijk zullen we 30 vats van 120 centimeter in diameter opstellen, waar deelnemers die zich hebben ingeschreven ’s morgens hun vissen in kunnen zetten.

Deze deelnemers hebben zich van tevoren ingeschreven via info@hollandkoishow.nl waarna zij een bewijs van deelname hebben gekregen. Thuis hebben deze deelnemers hun eigen vissen al een keer op de gevoelige plaat vastgelegd en deze samen met de afmeting en de variëteit doorgemaild aan een van de eerdergenoemde mailadressen.

Hebben we in Arcen een hele dag de tijd nodig om alle vissen te benchen, hier dient het benchen door de deelnemers zelf gedaan te worden. Uiteraard hoeft u daar niet voor terug te schrikken, want als u het echt niet weet, kunt u uw foto gewoon even doormailen en dan zullen we samen met u de variëteit wel bepalen. Overigens zijn er in deze Young HKS slechts zes variëteiten en drie sizes, dus dat maakt het al een stuk gemakkelijker.

Dit zijn de variëteiten waarin de Koi dienen te worden ingedeeld:

Kohaku (inclusief Doitsu en Tancho)
Sanke (inclusief Doitsu en Tancho)
Showa + Utsurimono (inclusief Doitsu en Tancho)
Kinginrin (alle vissen met GinRin, inclusief Doitsu)
Hikari (alle metalics, inclusief Doitsu)
Kawarimono (alle overige variëteiten)

En de sizes zijn:

Size 1: 20 t/m 35 cm
Size 2: 36 t/m 50 cm
Size 3: 51 t/m 65 cm

Er wordt een maximum lengte van 2.00 meter en max. 5 Koi per vat gehanteerd!

Als alle Koi om 9:30 uur binnen zijn, gaan geroutineerde ZNA juryleden de vissen jureren. Omdat dit toch een serieuze zaak is en misschien voor velen niet zo interessant (tijdens het jureren mag er niet met de juryleden worden gepraat), wordt er tegelijkertijd een lezing gehouden over het jureren van Koi.

De deelnemers en de bezoekers (de show staat natuurlijk open voor iedereen) kunnen hier horen en zien hoe de juryleden te werk gaan en waar op wordt gelet. Na de lezing mag het geleerde meteen in de praktijk worden gebracht want iedere deelnemer/bezoeker wordt uitgenodigd om zijn persoonlijke favoriet op een daarvoor bestemd papiertje in te vullen en in te leveren. En dat dit een serieuze zaak is blijkt wel uit het feit dat voor de door de deelnemers/bezoekers genomineerde winnaar ook een stoere beker is gereserveerd.

’s Middags rond 13:00 uur zullen de juryleden een lezing geven waarin hun beoordelingen worden verklaard en waar de deelnemers en bezoekers vragen kunnen stellen over bepaalde Koi. Tevens zal dan de prijsuitreiking plaatsvinden. Vanaf ongeveer 16:00 uur zal de debenching plaatsvinden.

Dus heeft u altijd al eens willen weten waar u staat met de kwaliteit van uw Koi, schrijf dan snel in via info@hollandkoishow.nl Voor de kosten hoeft u het niet te laten, want deelname is geheel gratis.

Heeft u verdere vragen, stuur dan een mailtje naar info@hollandkoishow.nl en we zullen zorgen dat u snel een antwoord krijgt op al uw brandende vragen.

Sluiten